Landmann

 

Välkommen till Landmanns Webbshop


Filters:

Villkor

Den 25:e maj 2018 börjar EU:s nya förordning om personuppgifter och dataskydd GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i samtliga EU-medlemsländer.
Syftet med GDPR är att stärka skyddet för privatpersoner och reglerar företags hantering av personuppgifter.
GDPR ersätter Dataskyddsdirektivet från 1995, samt alla medlemsländers nuvarande nationella bestämmelser, bland annat PUL, (Personuppgiftslagen).


INTEGRITETSPOLICY


Introduktion

LANDMANN arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid din användning av våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Håll dig uppdaterad om eventuella förändringar av denna integritetspolicy genom att besöka vår webbplats.
Denna integritetspolicy gäller endast LANDMANNs kunder och användare av våra onlinetjänster.
Ansöker du om en tjänst på LANDMANN gäller inte denna integritetspolicy.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?

Det svenska företaget, Landmann Skandinavia AB ("LANDMANN"), är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med Pul personuppgiftslagen (1998:204), som är den svenska implementeringen av EU:s dataskyddsdirektiv (95/46/EG) och som den 25 maj kommer att ersättas med GDPR, dataskyddsförordningen.

Var lagras dina personuppgifter?

De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning.

Vad för slags personuppgifter samlar vi in?


Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar, kontaktar vår kundtjänst eller deltar i tävlingar. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. adress och telefonuppdateringar på nätet.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Vi kan använda dina personuppgifter för följande ändamål:
• För att bearbeta dina beställningar och returer via våra onlinetjänster
• För att skicka dig sms-aviseringar om leveransstatus
• För att kontakta dig vid eventuella problem med leveransen av dina varor
• För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster
• För att skicka marknadsföringserbjudanden som nyhetsbrev och kataloger
• För att informera vinnarna i tävlingar som arrangeras online
• För att göra analyser så att vi kan ge dig relevanta marknadsföringserbjudanden och information
• För att bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp online
• För att skicka dig enkäter som ger dig möjlighet att påverka våra erbjudanden och tjänster
• För att testa och förbättra våra system som tillhandahåller våra tjänster
• För att förhindra missbruk eller olämplig användning av våra tjänster

Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

Vilka är dina rättigheter?

Du har rätt att när som helst (gratis en gång om året) begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder. Du kan kontakta oss antingen genom att skicka ett brev till LANDMANNs kundtjänst, Storgatan 70, 56832 Skillingaryd, Sverige, faxa till 0370-49580 eller mejla till landmann@landmann.se

Vem har tillgång till dina personuppgifter?

Dina uppgifter kan delas inom LANDMANN-gruppen. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför LANDMANN-gruppen. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. speditörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för kreditupplysningskontroller, identitetskontroller och indrivning av fordran.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder i enlighet med framstegen och utvecklingen på det tekniska området. För att göra kortköp så säkra som möjligt, skickas all information i krypterad form. Detta innebär att informationen överförs via en säker anslutning och att dina personuppgifter inte kan läsas av utomstående. För kortköp arbetar vi med ett auktoriserat betalningsombud som hjälper oss att direkt kontrollera med din bank att kortet är giltigt för köp. Vårt betalningsombud bearbetar dina kortuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som utvecklades av kortföretagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB. Detta innebär att säkerheten är mycket hög vid bearbetningen av dina kortuppgifter. När du betalar med kort förbehåller vi oss rätten att utföra en identitetskontroll.

Cookies

Enligt svensk lagstiftning måste vi informera om hur webbplatsen använder cookies (information som lagras i din dator och skickas till webbplatsen varje gång du hämtar en sida):
En cookie (kakfil) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. LANDMANN använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.
Det finns två typer av cookies: permanenta och tillfälliga (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max tolv (12) månader. Sessionscookies sparas tillfälligt och försvinner när du stänger webbläsaren. Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och dina uppgifter om du väljer "Kom ihåg mig" vid inloggningen. Vi använder sessionscookies när du använder produktfiltreringsfunktionen, för att kontrollera om du är inloggad eller om du lade en artikel i din shoppingbag. Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren. För instruktioner om hur du hanterar och raderar cookies, gå till alternativet "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att avaktivera cookies eller få en avisering varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobila enhet. Observera att du, om du väljer att avaktivera cookies, inte kommer att kunna utnyttja alla funktioner på vår webbplats.

Cookies från tredje part

Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad/aggregerad form i analysverktyg som Google Analytics och Optimizely. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Dessa permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader.

Länkar

Webbplatsen www.landmann.se kan innehålla länkar till andra webbplatser som vi inte har kontroll över. Vi ansvarar inte för sekretesskyddet eller innehållet på dessa webbplatser, utan vi tillhandahåller dessa länkar för att göra det enklare för våra besökare att hitta mer information om specifika ämnen.

Personuppgiftsansvarig

Landmann Skandinavia AB
Storgatan 70
56832 SKILLINGARYD
Sverige

Telefon: +46 (370) 69 35 80
Fax: +46 (370) 495 80
E-post: landmann@landmann.se
Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 556463-5893
Momsregisteringsnummer: VAT-NR SE556463589301
2018-04-03

_________________________________________________



KÖPVILLKOR

Information

För att underlätta för våra återförsäljare och slutkonsumenter erbjuder vi på Landmann en webbshop för slutkonsumenter. Här kan kunden köpa ett urval av de vanligaste reservdelar och tillbehör till Landmann grillar. De artiklar som inte finns med i webshoppen får köpas/beställas från någon av våra återförsäljare.Vi säljer enbart begränsat antal grillmodeller som är utgående/utförsäljning via webbshoppen.
 
Köpvillkor
Landmann Skandinavia AB tillämpar konsumentköplagen (SFS 1990:932) och distansavtalslagen (SFS 2000:274) vid handel från denna Webbshop.
 
Kunduppgifter
Det är på köparens ansvar att se till att den adress som uppgivits vid beställningstillfället är korrekt.

För beställare under 18 år krävs målsmans godkännande. Beställning i annan persons namn utan dennes medgivande polisanmäles.
 
Priser
I priserna ingår moms med 25 %. Priserna baseras på dagens råmaterialpriser. Vi förbehåller oss rätten att justera priserna vid omständigheter som t ex väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Vi reserverar oss för felpublicerade priser.
 
Betalning
Du som kund kan betala din order med bank/kreditkort - för dig som har VISA eller Mastercard, dock ej kort som är utfärdade av en utländsk bank. Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid. Pengarna reserveras på ditt konto när du lägger ordern och dras från kontot vid leveranstillfället. Vi använder oss av Dibs Payment Services. De är Nordens ledande leverantör av betaltjänster via Internet och är certifierade av banker och kortinlösare till att hantera betaltransaktioner på högsta säkerhetsnivå. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.
 
Köpknapp
De varor som vi inte har hemma på lager för leverans går inte att beställa i Webbshoppen. Dessa artiklar visas dock fortfarande på Webbshoppen, men då utan köpknapp och möjligheten att lägga varan i varukorgen. När vi väl har varan hemma för leverans igen så finns möjligheten att åter beställa den. 
 
Ångerrätt
Du som kund har 14 dagars ångerrätt från det att du gjort din beställning och den har levererats. Detta gäller endast vid oanvänd vara. Du som kund står då själv för returfrakten.

Orderbekräftelse
Om du inte har mottagit en orderbekräftelse inom 2 timmar på din angivna mailadress ber vi dig kontakta oss på Landmann.

Leveranser
Normal leveranstid är 1-5 arbetsdagar men vid hög orderingång eller beställning av vissa produkter kan leveranstiden variera upp till 7-10 arbetsdagar. Är någon av de varor Du beställt slut på lager meddelar vi dig detta snarast möjligt, och ger dig uppgift om leveranstiden. Vi förbehåller oss även rätten att neka leverans om vi av någon annan anledning inte godkänner beställningen.

Vi meddelar kunden (via e-post) ifall sådana situationer uppstår.

Leveranser till Danmark skickas från Landmann Skandinavia i Sverige. Dessa leveranser sker med DHL Europack. Dessa leveranser kan ta upp till 5-7 dagar.

Alla leveransbesked är preliminära - vilket beror på att vi reserverar oss för att leveransbeskedet på våra inköpsorder kan ändras.

Expeditionsavgift
Vi tar inte ut någon fraktkostnad för din leverans, men vi tar dock ut en expeditionsavgift på varje order, som är oberoende av orderns värde.

Expeditionsavgiften är 69 SEK och läggs till på din order när du lägger en vara i varukorgen.

För leveranser till Danmark tar vi ut en Expeditionsavgift på 90 SEK på varje order. Alla priser på order till Danmark debiteras i SEK.

Leverans med DHL Service Point
Vi skickar ditt paket med DHL Service Point för leveranser till privatpersoner. De har ca 1300 st utlämningsställen i hela Sverige.

När du registrerar din order får du ange ett mobiltelefonnummer till vilket DHL kommer att skicka en sms-avisering när ditt paket finns för leverans på ditt närmaste utlämningsställe.

Spåra paket
Du kan spåra ditt paket här I fältet "Sändningsreferens" fylls det ordernummer i som ni fick på e-mail vid beställning från oss (ex. O123456).

Skadade varor vid leverans
Om en vara skadats i transporten, ska detta anmälas till transportören vid mottagandet. Dold skada ska anmälas till transportören inom 7 dagar.

 

Ej uthämtad försändelse
Paketet ligger hos DHL Service Point (utlämningsställe) i 14 dagar. Därefter går det automatiskt i retur till oss som avsändare. För ej uthämtad försändelse betalas orderbeloppet exklusive expeditionsavgiften (69 sek för Sverige och 90 sek för Danmark) tillbaka till kunden så snart försändelsen har ankommit till oss.
 

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar.

Avbeställning

När du vill avboka din order, kontakta oss genom att skicka ett mail till landmann@landmann.se Order som har kommit in expediters senast kl 08.00 dagen efter (veckodagar) innan dess måste din avbokning ha kommit in. En bekräftelse på er avbokning kommer att skickas till er e-post. Var mycket uppmärksamma på att ni får denna bekräftelse inom ett dygn (vardagar), annars så finns en risk att er order inte är avbokad. 

Felaktig information
Vi förbehåller oss för fel i information och specifikationer, på samtliga förekommande produkter på vår webbplats. Vi kan ej heller garantera att en bild återger varans exakta utseende.
 
Om cookies
Enligt svensk lagstiftning måste vi informera om hur webbplatsen använder cookies (information som lagras i din dator och skickas till webbplatsen varje gång du hämtar en sida):
 
Denna webbplats använder tillfälliga cookies (som tas bort när du stänger webbläsaren, förutsatt att den följer gällande standarder) för att hantera inloggningssessioner (kallas även sessionscookies). Stänger du av (sessions-) cookies i din webbläsare eller brandvägg så kan du inte logga in och använda webbplatsens skyddade funktioner. Permanenta cookies kan i vissa fall användas för att komma ihåg dina inställningar för visning etc, men är inte nödvändiga för webbplatsens normala funktion.
 
Om sekretess
De uppgifter du lämnar på webbplatsen sparas i vårt administrativa system i den omfattning som krävs för att vi skall kunna leverera det du beställer och upprätthålla vår affärsrelation. Kontakta oss gärna om du vill veta exakt vad vi har sparat. Uppgifterna behandlas strikt i enlighet med gällande lagstiftning och god affärssed.
 

© Landmann 2009